Bahan Bahan
Kek Sponge(jenama apa pon xpa zul guna
jenama "Giant")
Serbuk koko(Diayak)
250 g Cream cheese
250 Whipping Cream
1 tsp Serbuk Nescafe
1 tsp teh Esen Vanilla
1/2 cawan gula kastor
1 cawan air kosong
*Tsp:Tea spoon/sudu kecil*
Cara Menyediakan
1.Masukkan cream cheese , whipping cream ,
1 tsp esen vanilla , gula kastor kedalam mixer dan putar hingga sebati dengan
kelajuan yang rendah(adunan mungkin terpercik) perlahan2 tingkatkan kelajuan.
2.Bancuh serbuk nescafe dengan air
kosong(tanpa gula!) bertujuan untuk lembapkan kek...basahkan kek sponge ala
kadar jangan sampai lembik sgt kek.
3.Masukkan kek pada layer bawah sekali
dalam bekas/loyang , diikuti dengan layer adunan krim cheese.
4.Ulang proses yang sama hingga semua krim
cheese dan kek habis.
5.Lastly,ayak serbuk koko dan tabur diatas
krim cheese.
6.Lazat dimakan ketika telah disejukkan
*untuk resepi nih ikut kehendak diri nak
buat dalam banyak bekas boleh atau dlm loyang yg besar*
Saiz Hidangan:4-5 Orang
|
Tiada ulasan:
Catat Ulasan